Kawa stała się jednym z podstawowych i najbardziej lubianych napojów, ze względu na smak, aromat i właściwości pobudzające oraz rozbudzające. Nic więc dziwnego, że wiele Polaków zaczyna swój dzień właśnie od kawy, a nic tak nie nastroi dobrze na nowy jego początek jak dobra kawa, na przykład kawa Eilles.

Eilles na królewskim dworze

Kawa to nic innego jak napój przyrządzany z palonych ziaren kawowca, które następnie się mieli. Kawa pochodzi z Etiopii, a do Europy przywędrowała w XVI wieku. Od tego czasu stała się ważnym elementem kuchennych rytuałów. Kawa Eilles to jedna z najlepszych przedstawicielek kawowego gatunku. Posiada niepowtarzalny smak, aromat, jakość wykonania. Została stworzona przez Josepha Eilles, który stawiał na jej najlepszy charakter. Dlatego też kawę charakteryzują unikatowe mieszanki, dobrane z najlepszych ziaren, które zostały pieczołowicie wyselekcjonowane. To królowa wśród kaw, także ze względu na swoją historię, bo to właśnie ona dotarła na dwór króla Ludwika II. Kawy, herbaty oraz wina i wyroby cukiernicze Josepha Eillesa stały się renomowanym produktem. Trafiały na stoły najbardziej zamożnych mieszkańców, ciesząc się u nich niesłabnącą reputacją, która nie przeminęła do dnia dzisiejszego. Marak kaw Eilles sygnowana jest królewskim godłem. Smak i aromat kobieta na zbiorach kawy eilles Kawa Eilles wytwarzana jest z mieszanki ziaren z gatunku stuprocentowej Arabici, która pochodzi wyłącznie z wysokogórskich odmian. Na rynku dostępnych jest kilka jej odmian, ale każda znajdzie swoich amatorów, gdyż jest idealnie skomponowana i wyważona dla wielbicieli mocnej kawy, ale także tej w postaci cappuccino, czy latte. Ten kto zasmakuje jej wytwornego smaku, pięknego zapachu, nie będzie już nigdy chciał pić innej kawy. Eilles to finezja smaku, która jest efektem wytwornego kunsztu wykonania. Do ekspresu, kawiarki, latte – w sprzedaży mielona oraz w ziarnie. Jest to marka sama w sobie, która już od końca XIX wieku zachwyca nawet najbardziej wysublimowane kubki smakowe.